Stupedama ønsker å stupe i et hav uten plastsøppel. I sommer kan du bidra til at kysten vår blir renere ved å delta i ryddekampanjen vår sammen med Brynild og vinne flotte premier!

Marin forsøpling er en av de store utfordringene vi må løse for å ta bedre vare på havet. Heldigvis nytter det å rydde – og når vi er mange som rydder, kan vi gjøre en stor og viktig forskjell for både stupedamer og for dyrene som lever i havet!

Brynild holder (som oss) til i Fredrikstad, og ønsker som produsent å ta en større rolle i kampen mot marin forsøpling. Fra produktutvikling på emballasje til holdningskampanjer – det er heldigvis mye engasjement for havet hos våre godteriproduserende naboer! Nå ønsker de å støtte jobben vi gjør i Miljøstiftelsen Elv og Hav, i tillegg til å hjelpe oss med å oppfordre folk over hele landet til å engasjere seg ved å rydde.

For hvert Stupedama-produkt som selges i perioden fra 29. april til 28. juli 2024, går 1 krone til Miljøstiftelsen Elv og Hav og arbeidet vårt for et renere hav!

I tillegg oppfordrer vi sammen alle til å rydde strender med Stupedama denne sommeren, og delta i Kystlotteriet. Fra og med denne uka og til slutten av juli, vil du finne informasjon om Kystlotteriet og strandrydding ved Stupedama-produktene i mange butikker over hele landet, og i Brynild sine sosiale medier. Vi håper det vil inspirere enda flere til å rydde og bli med i trekningen av de flotte premiene våre!

Plukk søppel – vinn premier!

Årets hovedpremie i Kystlotteret er en overnatting i spektakulære PAN tretopphytter, i samarbeid med truestory.no. Du kan også vinne familierafting, SUP-kurs, alpakkavandring, fjordcruise med middag, familiedag i klatrepark, kinobilletter og barnebok om blåhvalen. Se årets premier her!

Slik deltar du i Kystlotteriet:

  • Bruk en pose du har fra før eller hent ryddesekk hos et av utleveringsstedene våre.
  • Rydd søppel – gjerne langs en bekk, elv eller ved kysten (posen trenger ikke være helt full).
  • Scan QR-koden på Kystlotteriet-sekken eller klikk på denne lenken og følg instruksjonene for å registrere sekken og bli med i trekningen.
  • Lever sekken som beskrevet for din kommune, eller sørg selv for at søppelet blir håndtert på riktig måte.
  • Gi deg selv en high five!

Les mer om Kystlotteriet her.

Tusen takk til Brynild for at dere engasjerer dere og for at dere vil støtte arbeidet vårt for havet! Les mer om kampanjen på nettsiden til Brynild – og ikke glem å kjøpe med en pakke Stupedama ved neste anledning!