26 tonn søppel ble ryddet av frivillige gjennom i Kystlotteriet 2022. Her er årets vinnere!

Kystlotteriet gir store og små en ekstra motivasjon til å rydde søppel i fjæra, langs elver og andre steder der søppel kan ende opp i havet. Alle som henter ryddesekk, plukker søppel og registrerer sekken(e) er nemlig med i trekningen av premier!

Vi er glade for å se at engasjementet for å rydde går oppover. Faktisk ble over dobbelt så mange lodd registrert i 2022 som i 2021! Både enkeltpersoner, familier, idrettslag, skoleklasser og andre grupper har vært ute og ryddet over store deler av landet.

Hele 2600 sekker med søppel har blitt fylt med søppel og registrert. Det betyr at vi sammen har fjernet rundt 26 tonn (!) søppel fra naturen. Takk for en fantastisk innsats for livet i havet (og på land) – hver eneste plastbit som blir ryddet er en seier for dyrene og naturen!

Årets vinnere


Det er Noah på 12 år som har vunnet hovedpremien for 2022: En helg for hele familien i Fosstopp Tretopphytter! Noah har plukket søppel i en kommune i Vestfold og Telemark, og gleder seg veldig til å sove blant tretoppene.

Andrepremien er en overnatting i Hvilepust glassigloer, og det skal Jan Ivar få oppleve. Han og kona er ivrige søppelplukkere på Sørlandet.

Tredjepremien er det Linnea på 11 år som har vunnet. Hun har plukket søppel ved Telemarkskanalen, og kan glede seg til en spennende dag på Dagali Fjellpark med familierafting for hele gjengen.

Gratulerer til dere alle – og tusen takk for innsatsen!

De tre hovedpremiene er et samarbeid med Truestory – nordens største opplevelsesplattform. Hvis tretopphytte, glassiglo og rafting ikke skulle passe, kan vinnerne velge mellom nesten 300 andre opplevelser fra Truestory til samme verdi.


Hovedpremien for grupper går til valgfagsklassen Natur, miljø og friluftsliv ved Naustdal skule i Sunnfjord. De skal få besøk av en biolog fra Lei en biolog, som skal bli med dem ut i felt og undervise om et valgfritt tema. Andre- og tredjepremie for grupper er kinobilletter til hele gjengen. Det er en dugnadsgjeng fra grendehuset UL Dæmring i Kinn og gjengen i Marin Omsorg Kristiansand som skal på kino.

Ellers har vi delt ut 80 andre premier – hengekøyer, plakater og flotte bøker til både barn, ungdom og voksne. Gratulerer til 3. klasse ved Leikanger barneskule, Porsgrunn frikirke speiderkorps, Loen skule, Rekstad ungdomslag, Dalsøyra barnehage og skule, Peder fra Tokke, Sarah fra Hvaler, Toril fra Askvoll, Vidar fra Fredrikstad, Tone fra Porsgrunn, Henning fra Vestby, Kristine fra Larvik, Elena fra Lyngdal, Fredrik fra Færder, Hilde fra Bremanger, Torbjørn fra Bamble og alle de andre som ble trukket ut blant de 2600 loddene.

Alle vinnerne er kontaktet.

Bli med i Kystlotteriet 2023!


Du finner Kystlotteriets ryddesekker over 150 steder i over 80 kommuner. Premier for 2023 lanseres i løpet av våren, så følg med. I mellomtiden er det bare å plukke i vei!

Bli med å gjøre en viktig innsats for livet i havet du også! Les mer om Kystlotteriet her.