Verden under vann – en oppdagelsesreise i havet

Dykk ned under overflaten med biolog Pia Ve Dalen, og få et nært og humoristisk innblikk i den fantastiske og rare verdenen som befinner seg der!

I Kystlotteriet 2022 deler vi ut 20 stk bøker.

Som barn kunne Pia Ve Dahlen ligge i timevis på brygga og beundre livet i sjøen under seg. Ved hjelp av bestefarens feltmikroskop og naturhåndbok utforsket hun naturen over og under vann, og for hver ting hun lærte, oppsto nye spørsmål. Nysgjerrigheten vokste til en lidenskap for å forstå hvordan livet i det gedigne havet har utviklet seg. Havet utgjør nemlig 99 prosent av området hvor dyr kan leve på kloden. Det var der livet oppsto, og artene har fått utvikle seg med helt andre forutsetninger enn på land. I Verden under vann kan du lese om de vakre, intelligente og fryktinngytende dyrene i havet som er resultatet av evolusjonens eksperimenter. Fra det yrende livet i det næringsrike tangbeltet og helt ned til dyphavsslettene, der noen få arter har spesialisert seg på å overleve – i stummende mørke og under enormt trykk.


En bok full av formidlingsglede

Med massevis av kunnskap, humor og formidlingsglede tar biolog Pia Ve Dahlen oss med på en reise i hennes verden – under vann. Verden under vann er en flott og lettlest populærvitenskap-bok som passer for både ungdom og voksne.

«Et sprelsk og svært artig stykke populærvitenskap som kan få den mest inngrodde sofasliter til å betrakte naturen med nye øyne.» Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Dette er som å være med David Attenborough på et av hans mange fantastiske dyreprogram …» Andrew Kroglund, Vårt land

«Alle som er interessert i livet i havet har her fått en entusiastisk og sakkyndig guide. Supplert med flotte illustrasjoner av Gunvor Rasmussen.» Jon Kvalbein, Dagen


Hvordan delta i Kystlotteriet?

Hent sekk - plukk søppel - vinn premier! Kystlotteriet gir store og små en ekstra motivasjon til å rydde i fjæra.

Les mer om Kystlotteriet  east
To fulle Kystlotteriet-sekker

Vilkår

Boka har en verdi på 399 kroner. Vi deler ut et eksemplar til 20 heldige vinnere.

Trekningen av Kystlotteriet 2022 foregår i begynnelsen av januar 2023 og vinnere blir kontaktet.