En tegneseriebok for barn og unge om natur og miljø!

Illustratør Jenny Jordahl og klima- og miljøjournalist Ole Mathismoen har slått seg sammen og laget en superfin, lærerik, underholdende og optimistisk faktabok om et tema som opptar de fleste barn og unge.

Deltar du i Kystlotteriet 2022, er du med i trekningen av 20 eksemplarer fra Camino bokhandel.

I Grønne Greier blir miljøspørsmål presentert på en frisk måte. Boken er en tegneseriebok om klima og miljø. Grønne Greier har siden våren 2016 prydet baksiden av Aftenposten Junior og fått utallige positive tilbakemeldinger. Jenny Jordahl har en unik og humoristisk strek, og Ole Mathismoen har jobbet med klima- og miljøproblemer i Aftenposten i mer enn 30 år. De to er seriefigurer i boken, noe som gir nærhet til leseren når et til dels vanskelig stoff presenteres og forenkles. Alvorlige tema som klima og miljø blir behandlet med et tilgjengelig blikk i denne boken. Barn er sterkt opptatt av plastforurensning, klima og natur som forsvinner. Boken er proppfull av ny kunnskap for vitebegjærlige. Grønne Greier vil være god støttelitteratur for alle aldersgrupper som trenger informasjon til egen nysgjerrighet, eller til oppgaver på skolen.


«Grønne greier» er en faktabok og en bruksbok, til nytte, inspirasjon og underholdning (…) De starter forbilledlig med å forklare begreper og faktiske forhold, før de orienterer om hva politikere og samfunnsaktører gjør, hvilke problemer vi står overfor, og hva vi som enkeltpersoner selv kan gjøre for å ta vare på naturen.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Gladhistorier som at ozonlaget er i ferd med å repareres viser at det ikke bare finnes menneskeskapte klimakriser, men også menneskeskapte redningsaksjoner. Denne boken er nettopp det, en menneskeskapt redningsaksjon.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Jordahls fargesterke illustrasjoner er livlige, og skaper energi og humor.» Maja Troberg Djuve, Dagbladet

«Bokens budskap er positivt, velegnet til å skape håp og engasjement.» Ivan Chetwynd, Besteforeldreaksjonen.no


Hvordan delta i Kystlotteriet?

Hent sekk - plukk søppel - vinn premier! Kystlotteriet gir store og små en ekstra motivasjon til å rydde i fjæra.

Mer om Kystlotteriet  east
To fulle Kystlotteriet-sekker

Vilkår

Boka har en verdi på — kr. Camino forlag og bokhandel ønsker å støtte Kystlotteriet og den frivillige innsatsen for livet i havet, og har vært med på å muliggjøre denne premien. Takk!

Trekningen av Kystlotteriet 2022 foregår i begynnelsen av januar 2023 og vinnere  blir kontaktet.